Sällskapsspel

Sällskapsspel

sällskapsspel 2015För många är julen en tid att träffas och umgås och vad passar då inte bättre än att spela sällskapsspel? Det kan ses som den optimala julklappen som inkluderar en stor del av släkten och de allra flesta av oss har säkerligen fått ett sällskapsspel i julklapp någon jul.

Här kommer några tips på de sällskapsspel jag anser är roligast. Hoppas du finner något du vill köpa i julklapp, antingen att ge bort eller till dig själv. Plocka fram spelgalningen i dig och vissa ditt umgänge vem som har bäst vinnarskalle på julen 2020. 

Vill du kolla in några populära butikers utbud på sällskapsspel själv? Klicka på någon av knapparna nedanför för att komma direkt dit.

Monopol

Monopol

Monopol är det världsberömda spelet som alla bör ha i sin ägo. Så otroligt populärt! Flytta runt på planen och köp billigt för att sedan sälja dyrare och göra en fin vinst. Spelet som bör anses som umgängesspelens moder.

Köp här >>

Diamanten

älskling sällskapspel 2015

Spelet nummer 1 du ska spela med din partner. Lagom snälla frågor så ni får bättre koll på varandra. Rekommenderas starkt och bör ses som en av de bästa julklappstipsen när det kommer till sällskapsspel 2020!

Köp här >>

Alfapet

alfapet julklappstips 2015

Ett klassiskt brädspel som garanterat kommer ge en trevlig sällskapsstund för alla deltagare och även för de som kollar på för den delen. Speltiden brukar ligga på 30-60 minuter och ni kan vara 2-4 spelare.

Köp här >>


Skitsnack

Ja den stora frågan är om frågan är sanning eller skitsnack? Hur kul som helst och vi kan varmt rekommendera det här sällskapsspelet. Perfekt att ta ett parti på julafton redan.

Köp här >>

Diamanten

Diamanten

Leta rätt på en diamant och återvänd. Lättare sagt än gjort. Här har du och 1-4 till motspelare en härlig duell vem som är bäst på att hitta diamanten. Från 6 år och hur kul som helst kan jag lova!

Köp här >>

Sänka skepp

sänka skepp

Kommer du ihåg sänka skepp? Utifall vet du hur kul det här spelet är där det gäller att placera ut sina skepp så inte motståndaren lyckas sänka dessa. Ett sällskapsspel du spelar med 1 vän.

Köp här >>


Ryktet går

spel i julklappDetta är nog världens populäraste spel just nu. Du måste bara testa! Upp till 8 personer dessutom.

Köp här >>

Det borde

Det borde

Det borde man ju veta heter spelet. Men gör du verkligen det? Över 400 frågor för 200 kr.

Köp här >>

Hitta ordet

hitta ordet

Här är samtliga spelare med hela tiden.Stora frågan är vem som kommer hitta ordet först?

Köp här >>


Fynda sällskapsspel

fynda-sallskapsspel-i-julklapp-2016

De bästa julklappsbutikerna

Samlas hela släkten

Sällskapsspel kan kanske anses som den optimala julklappen då i princip alla kan deltaga i sådana spel. Visst vissa av spelen tar det ett tag att sätta sig in i men faktum är att nästan alla är utformade så att de ska passa alla. Det ska gå lätt att sätta sig in i spelet och det ska inte spela någon större roll om du aldrig har spelat det eller om du nött det 100-tals gånger. Om du inte hittade något sällskapsspel så fortsätt gärna att kolla runt efter bra julkapp här på Sveriges störst sajt när det kommer till julklappstips. Några julklappar som är populära är personliga julklappar med gravyr, brodyr eller framkallning. Kolla in de tipsen så får du ett hum vad det finns att välja på för något.

Sällskapsspelens högtid

Mellandagarna och julen överlag är perfekta dagar för sällskapsspel. Det gör det helrätt att ge bort ett nytt spännande spel i julklapp 2020. Tänk efter vad de som du kommer spela spelet med är ett gäng kortspelare eller om ni ska ha en klassiskt brädspel, som anses vara de “riktiga” sällskapsspelet. Alla spel som du spelar med samvaro från andra bör väl kunna hamna under den kategorin?

Om du väljer ett parti poker, fia med knuff eller monopol så hoppas jag att det kommer ge dig och din närmaste krets en rolig stund tillsammans.

Frågor och svar om brädspel

Jag ska skaffa ett brädspel vad ska jag tänka på?

– Du ska tänka till på hur många du tror ni kommer vara som vill delta. Vissa brädspel är endast för 2 spelare medans andra är för uppåt 6-7 spelare samtidigt.

Är åldern som rekommenderas på spelen viktig?

– Nej inte direkt då åldern som rekommenderas på sällskapsspel är en riktlinje. Barn utvecklas olika mycket så du kan nog bäst avgöra om ditt barn på 5 år klarar av ett sällskapsspel som är från 7 år eller inte.

Jag har massa gamla spel som bara ligger är det värt att skaffa ny?

– Nej absolut inte då dessa spel till och med kan vara roligare om ni spelat de ett par gånger förut. Det är sällskapet som är det viktigaste och själva spelet är en bonus tycker jag.

Andra valmöjligheter

brädspel familj julklappar 2015Som jag vart inne på ovanför så kan alla spel som ni spelar i grupp vara sällskapsspel. Och det är i stort sett alla spel som vi spelar “live” så att säga. Får de minsta så ett pedagogiskt spel vara perfekt medans de skarpaste föredrar strategispel. Ska du ha en julfest? Då är det såklart festspel som gäller. Valmöjligheterna är näst intill oändliga och letar du lite så kommer du hitta på riktigt roliga sällskapsspel, det är jag övertygad om.

Kolla in Sveriges störst utbud på sällskapsspel här >>

  • Sällskapsspel är en av de populäraste julklappar, varje år, och inte minst 2020.
  • Det finns ett spel för alla då utbudet på brädspel är enormt. Letar du så kommer du hitta.
  • Du kan se alla spel som du spelar med andra som sällskapsspel så även en helt vanlig kortlek kan ge dig och dina närmaste en oförglömlig jul 2020.

Dela gärna sidan med dina vänner;
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Whatsapp
Whatsapp