Lucialinne

Lucialinne

lucialinne 2015Att klä sig som en lucia är inte svårt, det gäller bara att ha ett snyggt lucialinne. Ett helvitt linne är plagget som gäller för alla som tänkt gå med i luciatåget den 13 december 2019. Linne som linne kanske du tänker? Nej inte alls då du såklart vill ha ett så fint plagg som möjligt när det är dags att vara lucia. Vissa linnen har en snygg krage och till och med spetsdetaljer.

Varje är är det både tusentals vuxna och barn som söker efter ett lucialinne som kommer förvandla dem till helgonet lucia för en stund. Vilket linne tror du att du kommer trivas bäst i år?

Vuxenlucia

lucialinne för vuxen julklappstipsenDet här linnet är tillverkat i 100% polyester och är du över 15 år så satsa på att skaffa detta. Snygga detaljer för dig som gillar det snyggaste!

Köp här >>

Barnlucia

linne lucia barnBarnlinnet är från 3 år och uppåt eftersom det finns i 3 olika storlekar beroende på längden på barnet. Från 110 cm upp till 140 cm. Vilket väljer du?

Köp här >>

Maxlinne

linne maxEtt enkelt lucialinne som gör sitt jobb utan att sticka ut allt för mycket. 100% bomull och fin spetskant på både kragen och ärmarna piffar till dig.

Köp här >>


100% Polyester

Köp här >>

Bomullslinne

Köp här >>

Lucianattlinne

Köp här >>


Tre förslag på heta klappar 2019

Skrivare i fickan

Den är liten och snabb. Har personen i iPhone och är intresserad av den senaste tekniken så är den här skrivaren som klipp och skuren att ge bort i julklapp 2019.

Köp här >>

ArtsInStone

sten-pappa-julklapp

Stenplattor med väldigt varma budskap är den billiga julklappen med mycket känsla. Passar att ge de flesta såsom pappa som bilden visar. Kolla in dem alla nu.

Köp här >>

Smyckskrin

smyckeskrin-i-julklapp-2016

Ett skrin för smycken är i och med gravyren du väljer ett bra val av personlig julklapp till den som har mycket smycken. Den här är vår favorit men kolla in hela utbudet innan du bestämmer dig.

Köp här >>


Lucia på skolor och företag

Att fira lucia är något som de flesta skolor och företag gör i någon utsträckning. Att ta på sig lucialinnet och “fira rejält” är allra vanligast för de små barnen i låg och mellanstadiet. I den åldern så brukar uppladdning inför den här dagen vara flera veckor innan den 13 december. Luciasångerna ska sitta utan och innan, för att inte tala om projektet att rösta fram årets lucia 2019.

Det är ju faktiskt så att det inte finns endast en lucia utan de olika skolorna har sin egna. Efter henne så följer ett brett band av ett antal tärnor som alla bär lucialinne. Enligt sägen så hade lucia ett koppel av 12 tärnor varvid hon som bär luciakronan (lucia) var nummer 13. Sedvanan är att alla klär sig i vitt linne och håller ett ljus i handen. Det är vanligt att övriga tärnor har glitter i håret för att sätta en extra julkänsla på tillställningen. Det är bara hon som blivit utsedd till lucia som har luciakrona.

Tidigt morgon den 13/12

Det är lika bra att ta på sig sitt lucialinne på morgonen. Det är nämligen på morgonen som de flesta väljer att lussa, som är ett namn för luciafirandet. För skolor så brukar det vara den första aktiviteten på dagen och detsamma gäller på de flesta företag.

Skaffa lucialinnet i god tid

Lucia är en gång per år och då ska alla köpa lucialinne på samma gång. Som bekant så propagerar vi på att om du väl har fastnad för ett något julklappstips, tomtedräkt eller vad det än är som hör julen till så gäller det att slå till direkt. Visst brukar de flesta butiker på internet ha bra koll ungefär hur mycket de säljer av respektive vara men ibland blir efterfrågan för stor och produkterna säljer slut.

  • Ett lucialinne är plagget som gäller för alla tärnor den 13 december varje år.
  • Lucia firas vanligtvis tidigt på morgonen.
  • Om du ska köpa ett linne online se till att göra det i god tid då det är stor risk de säljer slut ju närmare lucia vi kommer.

Hoppas sidan hjälpte dig att bestämma vilket lucialinne du ska bära 2019!

Här kan du läsa mer om lucia >

Dela gärna sidan med dina vänner;
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email