Julkort

Julkort med foton

julkort-banner-startsidanSå du är ute efter julkort med foto? Det är inte alls ovanligt att vilja förvandla vanliga kort tagna med kameran till snygga julhälsningar till nära och kära. Att fixa egna julkort gör att känslan blir så mycket kraftfullare än om du skulle skickat en vanligt vykort på ett juligt motiv. Hur ni väljer att arrangera ert julporträtt är givetvis en smaksak som ni väljer själv. Gillar ni att skoja till det så ska tar ni ett skämtsamt fotografi och får dig som önskar ge en ge en mer balanserad sida så gäller det att klä upp sig i sina allra finaste kläder i julens färger.

Butikerna som erbjuder sina kunder möjligheten att skapa julkort från helt vanliga bilder är många. Här finner du tips på några som vi tycker bra, och anser är pålitliga att beställa från. En viktig sak du ska tänka på när det gäller kort till julen är att vara ute i god tid! Visst kan leveranstiden lovas vara x antal dagar, men under julen så är det tyvärr många som inte klarar att leverera vad de lovar. Trycket blir helt enkelt för stort när det kommer till julklappar, och inte minst till julkort som alla vill skicka ungefär samtidigt. Hur vill du att dina julkort ska se ut 2020?

Enkla julkort

julkort-med-foto-2016

Vill du ha relativt enkla och rena julkort så är det här valet. Du väljer från 4 olika format och priserna varierar från 8 kronor till 11,60 kronor. Vårat förstaval!

Köp här >>

Svart fond

julkrt-med-sno

Vi såg kortet på bilden och tyckte det var väldigt charmigt trots den nattsvarta fonden. Din juliga kort blir att lysa upp ännu mer helt enkelt. Rött och svart går ihop väldigt bra.

Köp här >>

6 sidor

julkort-med-sex-sidor

Letar du efter kort som sticker ut från det traditionella julkortet? Det här har plats för 6 sidor och är perfekt för dig som har svårt att hålla dig till ett foto.

Köp här >>


Fynda färdiga julkort

Söker du efter julkort som redan är färdigtryckta? Att slå till på ett eller ett par förpackning med kort som har fina julmotiv är aldrig fel. Som du ser är priserna väldigt bra, ofta runt 20-30 kronor för ett par kort.

julkort-fynd

Snöflingor

julkrt-med-sno

Vill du ha en så enkel grej som lite snöflingor på ditt julkort så klickar du in på detta alternativ. Priserna ligger från 7,90 kronor på dessa kort.

Köp här >>

Glansiga stjärnor

2016-ars-julkort-stor

Ett aningen mer tecknad version av julkortet är det här som är ett enkelt vikt kort. Det lämpar sig bra för dig som ska ha barn på fotografiet. 

Köp här >>

Vikta

kort-som-ar-vigt

Du som känner att du vill lägga cirka 15 kronor på din julkort så har du här ett lite rejälare alternativ som har ett högkvalitativt tryck. Finns i 5 format.

Köp här >>


När ska julkorten skickas iväg

Ja det är den stora frågan va, när ska julkorten skickas? Mer eller mindre hela december kan anses som “rätt tidpunkt” när vi tycker det är okej att mottaga ett kort med de traditionella ordet God Jul på. Julen är ju den lägsta högtid om vi ska dra den i stort så smygstartar julmyset redan i och med första advent eller hur? Personligen kan jag tycka att det är för tidigt att skicka julkort med foto så pass tidigt som i början på december, men alla vi tycker olika.

För att besvara frågan när det är okej att skicka julkort är att ställa den till dig själv. Önskar du få dina kort 1 vecka före julafton så är det också förhoppningsvis en bra tidpunkt att skicka ut dina julkort för 2020. Själva hälsningsfrasen blir lätt urvattnad om den kommer allt för tidigt. Det är ungefär som att skicka ett födelsedagskort 1 månad innan själv födelsedagen. Känns sådär rätt va?

Hoppas texten fick dig att känna att någon tid som passar bättre än andra att skicka iväg dina kort med julfoton på.

Julfrimärken till era julkort

Varför i hela tusan ska du jag välja julfrimärken kanske du undrar? För det första så är det i princip alltid de små detaljer avgör hur varmt en julklapp, ett julkort eller något helt annat uppfattas av den som får det. Att sätta på ett frimärke med sommarmotiv på ett kort där ni är uppklädda i finkläder och med tomteluva klingar helt enkelt inte rätt. Så känslan i julfrimärket är en stor faktor!

En annan fördel som dessa frimärken brukar ge är att de garanterar att julkorten kommer fram inom en vis tid. De är prioriterade i julposten alltså. De kan dock vara aningen dyrare men den lilla kostnaden på 1 krona styck eller så kan vi tycka vara befogad då ditt julkort med foto kommer fram i tid. Ja det är såklart skillnad om du tänkt skicka ut flera hundra julkort men det är inte allt för vanligt.

  • Om du ska göra ett fint julkort av ett foto så försök skicka in de till butiken som framkallar julkortet så fort som möjligt. Det blir lätt ett väldigt tryck i tryckeriet under jul om vi uttrycker oss så.
  • Hur du väljer att utforma ditt porträtt som tillslut ska fasta på kortet är helt upp till dig. Att skoja till det en aning är aldrig fel. Att skicka olika sorts julkort till olika vänner och släktingar kan även det vara en god idé om du känner att nichen ska vara olika från kort till kort.
  • Tänk till om du vill ha ett kort med ett motiv till julen eller om du vill ha några helt vanliga kort och få de framkallade med juliga detaljer på själva kortet. Inget är mer rätt än de andra.

Tycker du att tipsen på vart du kan finna julkort med foton på er själva så dela gärna sidan med dina vänner. Hoppas du både kommer få och ge väldigt många kort till julen 2020!

Du glömmer väl inte att pynta? På sidan juldekorationer finns förslag på alla möjliga prydnader att fixa julstämning med.

Dela gärna sidan med dina vänner;
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email