Pepparkakshus

Pepparkakshus

pepparkakshusAtt bygga pepparkakshus är hur kul som helst tycker vi. Vad skulle julen vara om inte en enda pepparkaka fick avnjutas? Inte en fullständig jul kan nog många skriver under på. En del tar det stegen längre än bara en kaka, de vill ha en helt hus! Det här med att göra ett eget pepparkakshus kan vara lurigt, om ni inte har de rätta formerna som höjer chansen att lyckas riktigt bra.

Att julpyssla är en favorittid på året, speciellt för många barn. Genom att göra ett helt unikt pepparkakshus helt från grunden, som ni designar hur ni vill. Det är inte bara många timmar roligt pysslande, det färdiga huset är även en fin juldekoration. En dekoration som ni kan se fram mot att äta upp efter julen. Här nedanför får ni tips på några former som kommer hjälpa er en bra bit på vägen. Dock långt ifrån hela vägen in till mål. För att få till huset av pepparkaksdeg så krävs tålamod, tid och lite mera tålamod. Lycka till!

3D formar

Inget hus utan lite julpynt som en julgran, snögubbe, släde och ren. De här åtta formarna gör så att ni kommer få ett komplett pepparkakshus. 85 kronor för hela setet.

Köp här >>

Sprits

pepparkakshus 1

Du som vill klura en hel del på hur du ska få ihop huset ska satsa på de här formarna. Delarna finns det sen är det upp till er att sätta ihop de på ett bra sätt.

Köp här >>

Sweetly

hus pepparkaka royalTotalt 7 mallar som ger dig en grund att sväva ut ifrån. Vad som är bra här är att det följer med en steg för steg guide som kommer hjälpa till. 143 kronor kostar de.

Köp här >>


Gör huset i god innan jul

När brukar ni baka vanliga pepparkakor? Personligen så bakar jag många veckor innan jul för att kunna njuta av lussekatter och annat gott hela december. Det allra smidigaste är såklart att tillverka ert pepparkakshus medans ni gör de andra pepparkakorna. Fördelen med det är att ni inte bara gör allt samtidigt, ni hinner även njuta av ert mästerverk i många veckor. För visst ska huset bli just det? Ett mästerverk.

Om ett tips är att göra det i god tid innan jul så är det andra att ha god tid på sig för att lyckas bra. Att planera in att pepparkakshuset ska tillverkas mellan klockan 19.00-21.00 och inte en minut senare är en dålig idé. Att hålla på att grädda skivorna som ska bli grunden till huset är en del som tar lång tid. En annan del är all dekoration som gör just ert hus unikt. Att hålla på att fästa godisknappar och annat som ni vill ska finns är en projekt som kan dra ut på tiden. Mitt förslag är därför att lägga tillverkningen en dag ni vet er ha väldigt mycket tid över, och börja inte heller för sent på kvällen.

Så avslutar du pepparkakshuset

Ja visst är det gott med pepparkakshus? Det har ju trots allt stått där och frestat er alla under så många dagar och nu äntligen är det dags att få smaka huset. Det klassiska när vi kommer till “rivningen” är att leta på den största hammaren ni kan hitta för att sedan inleda rivningsarbetet. Jag kan garantera att det är ett minne som sitter kvar som något roligt och spännande i många barns minnen. Tänk på att inte mossa det totalt utan slå ett par väl valda slag. Ni får då lagom små bitar som kan avnjutas tillsammans med något gott att dricka.

Gör egen pepparkaksdeg

Att göra saker från grunden både känns och smakar bättre. Det är skapligt enkelt att göra en egen pepparkaksdeg som du sen kan använda till huset. Det kan vara svårt att veta exakt hur mycket deg som behövs för att pepparkakshuset ska bli komplett och det är bättre att göra lite för mycket deg. Om ni får deg över så kan några tips vara att göra små tillbehör till huset som en stege eller en veranda. Det finns några olika recept och för att inte rada upp dom här så hittar du mängder av varianter genom att googla pepparkaksdeg.

Om du känner att inte tiden räcker till så är det inte speciellt dyrt att köpa degen på affären. Vet du med dig att ni inte kan lägga så många timmar som behövs, fuska med degen och fokusera på själva pysslet, alltså att bygga pepparkakshuset.

Hoppas sidan gav dig några värdefulla tips på vad du ska tänka på när det kommer till inköpet av pepparkakshus 2020. Tror du andra skulle få nytta av tipsen? Dela gärna sidan på sociala medier, tack så mycket!

Dela gärna sidan med dina vänner;
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email