Julgransbelysning

Julgransbelysning

julgransbelysningI de flesta julgranar så sitter en belysning som ger granen ett stämningsfullt sken. Om du väljer en klassisk julgransbelysning med sladd och vanliga glödlampor eller om du väljer en mer modern belysning med LED-lampor är en sak att fundera på. Vill du ha det bästa och enklaste ska du satsa på en trådlös julgransbelysning. De trådlösa alternativen kostar lite mer men de är otroligt bekväma då du enkelt styr ljus med en fjärrkontroll.

Du kan såklart även använda belysningen i andra träd än just granen, och på andra ställen i hemmet. Vad föredrar du, färgade julgransbelysningar eller traditionella vita ljus?

Årets coolaste julgransbelysning 2023

Julgransbelysning

Vill du ha en julgransbelysning som lyser i diverse olika färger? Då har du hittat “Twinkly Strings” som den heter. En belysningen du styr genom en app. Välj om du vill ha en enhetlig färg eller om du för dagen föredrar en ljusshow. Totalt 150, 250 eller 400 tåliga LED-lampor. Missa inte den här julgransbelysningen!

Butiker med bra sortiment belysning till julen

CDON

Allt och lite till är ett uttryck som passar bra på CDON. Julgransbelysning finns det tro? Ja självklart och ett bra sortiment dessutom.

Till butikens julgransbelysning >>

Lampgallerian

Adventsljusstake, adventsstjärna eller vad ni än önskar i belysningsväg till julen. Chanserna är stora ni finner något passande hos Lampgallerian.

Till butikens julgransbelysning >>

Polarlite

julgransbelysning vanligEn klassiker bland ljusslingor som består av 20 varm-vita LED ljus som enkelt monteras i granen. Priset på 279 kronor är dessutom riktigt bra.

Köp här >>

Trådlösa

julgransbelysning trådlösaDen här belysning för julgranen styr du enkelt via en fjärrkontroll. Det går även att ställa in timer så de lyser från en tidpunkt och 6 timmar framåt. För dig som vill ha det bästa!

Köp här >>
Färgad

färgad julgransbelysningMed en längd på 740 cm och ett antal olika färger är får den här slingan bli jultipset för dig som vill skaffa en färgad julgransbelysning till julen 2023. Snygg som få andra jag sett!

Köp här >>


Tåg till julgranen

julgranstag-2016

Okej då kanske inte en belysning i den bemärkelsen men tåget har trots allt en lampa i fören. Låt tåget åka runt granen och spridda en julkänsla du sällan skådat. En riktigt rolig dekoration i huset där små barn finns!

LED och trådlös belysning

Förr i tiden så fanns endast julgransbelysningarna i vanliga glödlampor, vilket var helt naturligt då LED och trådlöshet inte fanns. Nu är det mer regel än undantag att belysning har LED-lampor och som du säkert vet så är de betydligt säkrare, samtidigt som de drar väldigt mycket mindre ström. En nackdel att skaffa en ljusslinga online är att det kan vara svårt att veta exakt hur slingan lyser. Om det är ett matt vit ljus eller extremt starkt. Vill du vara på den säkra sida så kolla efter en belysning som går att dimma, då slipper du oroa dig för att det eventuellt kan bli fel.

Att trådlöshet kommer mer och mer är det knappast någon som har missat. Vad däremot många inte har är en trådlös julgransbelysning. Visst är de lite dyrare men för slantarna får du en enkelhet och framförallt en bekvämlighet som är långt bättre än om du måste ha en sladd med. Att sätta upp belysning i granen är inte speciellt svårt, om den bara ska upp det vill säga. Om du vill ha det riktigt bra och om du är en sann perfektionist så innebär det problem om ett par ljus hamnat fel. Då måste du ofta flytta om flera ljus och i värsta fall får du börja om från början. Med trådlösa ljus så slipper du det här! Visst är de inte lika billiga som julgransbelysningarna med sladd och du får räkna med ungefär 50 kronor, per ljus då. Klipper du till på sådana har du i och för sig väldigt fina ljus för väldigt många år framöver (kolla tips nummer 2 högre upp).

Livslängd på julgransbelysning

När du skaffar något som kostar lite mer så vill du såklart att produkten du köper ska ha en väldigt lång livslängd, eller hur? Om du satsar på en slinga som har LED så kommer den garanterat att hålla under väldigt många år. Det är såklart många faktorer som avgör exakt hur länge där en av de viktigast är hur du hanterar din julgransbelysning. Det säger sig själv att livslängden inte blir lika lång om ljusen ligger i en möglig källare som om du tar väl hand om belysning.

Förr om åren så var det lamporna som fick bytas ut lite då och då. Det problemet har inte de nyare slingorna med LED utan här är det större risk att sladden blir klämd eller till och med går av som är risken. Jag tror att de flesta väljer att byta ut belysningen innan den går sönder. Helt enkelt eftersom vi lever i en tid då vi gärna vill förnya oss efter några år. Kanske har julgransbelysning varit vit och nu vill du prova en färgad. Eller om du helt enkelt tröttnat på sladden som alltid ska ligga i vägen och vill prova de trådlösa alternativen.

Om du är nyfiken på livslängden på lamporna så ska det stå där du köper respektive belysning.

  • Nu för tiden har de flesta julgransbelysningar LED lampor och en hel del är dessutom trådlösa.
  • Ta en rejäl funderare om du vill ha färgade ljus eller om du föredrar traditionella vita.
  • Att snygga till på gården genom att sätta upp ljusslingor kan fungera som en tidig julklapp till din familj.

Hur lång slingan ska vara

Har ni en väldigt stor julgran eller är det en liten plastgran som ska få belysning? Olika slingor är såklart olika långa så fundera på hur lång som ni behöver för just eran julgran. Ett tips om ni är osäkra är att alltid satsa på en längre då lamporna alltid kommer gå åt, det är svårare om det fattas lampor. Många julgransbelysningar är ungefär 5 meter och de är gjorda för att passa en normalstor julgran, du vet sådana du kan se säljs på mackar och torg i början på december.

Om du hittat en slinga som du tror är för kort men som du absolut vill ha är det bara att slå till på två stycken likadana. Hoppas att du fann sidans information om julgransslingor som hjälpande och att du kommer bli nöjd med skenet din julgran ger ut under julen 2023. Självklart ska du kombinera ljusen med snygga julgranskulor eller andra juldekorationer.

Dela gärna sidan med dina vänner;
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email