Julgransfot

Julgransfot

julgransfotOm du inte brukar ha en julgran men väljer att skaffa en för första gången 2023 kommer ett dilemma vara att hitta en julgransfot. Utan foten så blir det svårt för julgranen att stå och jag kan inte minnas att jag någonsin sett någon gran som stått där i huset, lägenheten eller lokalen utan att ha en julgransfot längst ner.

Om du väljer att skaffa plastgran så brukar i regel en fot att sätta granen i följa med. För att vara på den säkra sidan så kolla upp det noga så att ni inte står där ett par dagar innan julafton utan ställning som julgranen står stadigt i. Hoppas något av följande tips kommer hjälpa dig hitta rätt!

Tips på julgransfötter 2023

CDON

Första stället vi skulle kolla på när vi söker efter julgransfot 2020. Bra priser och ett helt okej utbud. Hos CDON hittar man oftast det man letar efter.

Till butikens julgransfötter >>

ELLOS

I skrivande stund finns det 9 olika julfötter att välja bland här. Från 249 kronor upp till 1499 kronor. Kolla in dem alla!

Till butikens julgransfötter >>

Born i Sweden

Har du cirka 2000 kronor att lägga på en exklusiv julgransfot så ta en närmare titt på den här. Vit blank färg gör sig väldigt fint med vita julgranskulor.

Köp här >>

Ferm

Stabil fot som är gjort i mässing och har en oerhört tilltalande metall som pulverlackats. Helt okej pris på 625 kronor. Blir det er julgransfot 2023?

Köp här >>

Borstad

Med guldfärg och borstad metall blir den här julgranfoten att känns dåtid. Har ni en antik känsla i hemmet kommer den passa in väldigt bra.

Köp här >>


Skagerak julgransfot

Vill du att julgranen ska stå i en fot i svartlackerad gjutjärn från Ronneby Bruk så ska du överväga att köpa den här. Hela pjäsen väger 5,5 kilo vilken bör vara nog för att hålla granen på plats. Kolla in priset på 599 kronor, helt okej va?

Svart julgransfot

Önskar ni en svart julgransfot som smälter ihop bra med granen och inte kostar så värst mycket? Då blir tipset denna, 499 kronor.

Köp här >>

Grön

gron-julgransfot

Ja julgranen är med största sannolikhet grön, om den nu inte är av plast. Så varför inte också skaffa en grön julgransfot 2023? Själva foten står som du ser på en praktisk bricka.

Köp här >>

Skeppshult

Gjord av gjutjärn från klassiska Skeppshult så vi kan lita på att det är rejäla grejer. En stilren julgransfot med en diameter i botten på 41 cm.

Köp här >>

Tre favoriter på julklappar 2023

Värmefilt

Varmaste filten till kalla vintern är vi få som inte vill ta upp från vår julklapp. Här är klappen till mamma, pappa, pojkvän, flickvän. Ja till alla helt enkelt!

Köp här >>

Serveringsbräda

Så oerhört snygga brickor och brädor som går både att skära och servera på. Alla med gravyr enligt eget tycke. En julklapp att kolla närmare på 2023!

Köp här >>

Stjärnprojektor

Denna projektor förvandlar vilket tak som helst till en magisk stjärnhimmel. En julklapp som kommer gå väl hem hos barnen.

Köp här >>

 
Tidning till jul

En prenumeration är alltid en uppskattad klapp.

Tidningar julklappstips 2015

Glöm inte heller att köpa dessa nödvändigheter

Julklappssäck

tomtesack-2016-finaste

När väl granen står där i sin julgransfot så kommer det se snyggt ut med en stilig tomtesäck. Se den som både en dekoration och som något praktiskt att lägga klapparna i.

Köp här >>

Kulor till granen

julkulor rgnbågeEn naken gran är väl knappt någon julgran va? Nej det krävs bland annat schyssta julgranskulor för att få till det rätta utseende på julgranen 2023.

Köp här >>

Tomtedräkt

kostym tomte julklappastipsVem ska vara tomte i år? Är det du som kommer åka på uppdraget att dela ut julklapparna så kanske det är idé att börja kolla efter en tomtedräkt.

Köp här >>

 

Så fungerar foten

Som du kan se på de flesta bilder så fungerar en julgransfot som så att du stoppar ner granen i mitten av foten. Sedan skruvar du på allt från 3 upp till 10 skruvar så att julgranen blir att sitta rakt. Om någon sida lutar så är gäller det att släppa efter en sida och skruva mer på den andra. Desto fler skruvar desto mer precist blir resultatet men de kan också vara aningen svårare att få till bra, eftersom det finns fler valmöjligheter att skruva på om granen skulle luta åt något håll.

Om dess huvudsakliga uppgift är att göra så att julgranen står överhuvudtaget, och redan så rakt som möjligt så finns det fler fördelar med en julgransfot. Den mest väsentliga är att du kan hälla i vatten så att granen kan dricka och på så sätt inte börjar barra det första den gör. Olika fötter rymmer olika mängd vatten så vet du med dig att ni ska vara borta många dagar ska ni såklart välja en julgransfot som rymmer mycket vatten. Granar som tas in börjar förr eller senare alltid att barra men genom att vattna den rätt så kan du hålla den i topptrim i flera veckor.

Julgranfotens tyngd

Materialet i julgransfötterna är oftast i metall eller gjutjärn eftersom de materialen är relativt tunga. Just tyngden är desto viktigare ju större din julgran är. En väldigt tung gran kräver en stabil julgransfot så att den inte kommer välta för minsta lilla knuff. En sak att tänka på är att ni väljer en tung modell om det finns små barn eller djur i huset. De små kan tänkas gilla att ta på saker, inte minst den vackra julgranen. Har du någon gång varit med att granen vält? Då vet du tyngden i att skaffa en stabil fot.

Det är aldrig bra att sätta den tunga foten direkt på golvet och därför gör du rätt i att skaffa en julgransmatta. Du har väl inte missat att det finns en sida om just julgransmattor här på julklappstipsen.nu?

  • En julgransfot har främst tre egenskaper och dessa är att göra så att julgranen står rakt, ge den vatten och att se snygg ut där på julgransmattan.
  • Desto fler skruvar det är desto mer exakt kan resultaten bli men de modellerna julgransfötter är även de svåraste att ställa in.
  • De billigare varianterna kan du lätt bli tokig på så det är smart gjort att satsa på någon av de som ser stabila ut.
  • Slå till i tid gäller inte bara julklappar utan allt som har med julen i göra då alla ska ha i princip lika saker samtidigt på året vilket gör att de lätt kan sälja slut.

Klassen på produkten

Har du hört uttrycket “du får vad du betalar för”? När det kommer till julgransfötter så stämmer det uttrycket skapligt bra. En allt för billig variant är inte att rekommendera då de oftast är för klena för att få till julgranen bra, och vad är värre än att hålla på att skruva i timmar? Du som haft problem tidigare vet exakt vad jag skriver om här. En bra modell gör att du på ett enkelt och framförallt snabbt sätt får upp din julgran lugnt och fint.

En julgransfot är något som vi vanligtvis köper ett par gånger då de hänger med jul efter jul efter jul, ja du fattar. Kolla utbudet och klipp till på en fot som du tror dig komma få mycket glädje av under många år framöver.

Designen är som alltid en smaksak och vill du ha en dold julgransfot så väljer du någon mindre modell. Du som vill att den ska synas väljer en större och eventuellt i en färg som sticker ut en aning.

Vet du en vän som är på jakt efter en julgransfot? Dela gärna sidan på sociala medier så kan flera få julklappstips av alla dess slag.

Om du inte tyckte något tips på sidan fungerade för dig. Klicka här för en sökning på julgransfötter.

Dela gärna sidan med dina vänner;
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email