Luciakrona

Luciakrona

luciakronaNär det är dags för lucia den 13 december är det verkligen startskottet mot julafton då alla julklappar ska ges ut. För att vara en lucia så behöver hon (eller han) en riktigt fin luciakrona. Det finns många olika kronor så tänk till om du vill ha LED-ljus, vanlig lampa eller till och med levande stearinljus.

Prisklassen på en luciakrona är inte alls så hög och ofta får du en fin för runt 100 kronor. Blir du 2023 års lucia?

Blå luciakrona

luciakrona blå julklapp
Krona i blått som förvandlar dig till en finfin lucia 2023? Priset du betalar är strax över hundralappen.

Köp här >>

Grön

luciakrona-gron-2016

Om du inte gillar blå så kanske den gröna är aningen mer klassisk när det kommer till luciakronor. Glöm inte att köpa till batterier så ni slipper stå utan sådana sen.

Köp här >>

Oskar & Ellen

luciakrona oskar och ellenDen här luciakronan har flexibelt innermått tack vara resår. En lite annorlunda modell för dig som vill sticka ut från mängden.

Köp här >>


LED-krona

luciakrona plast julklappstips
En luciakrona som har LED-ljus för en maximal säkerthet. Att LED sen är väldigt strömsnåla och ger extra lång brinntid är ett plus.

Köp här >>

Guldkrona

guldkrona-till-lucia

Det är något speciellt med färgerna guld och vit, det blir så snyggt! Denna luciakrona i guld kommer smälta bra ihop med lucialinnet.

Köp här >>

Extralampor

lampor-till-luciakrona

Har ni redan en luciakrona eller slår till på den nu så är det aldrig fel att säkra upp med ett 3-pack lampor. 19 kronor kostar dom.

Köp här >>


Topptips på gåvor till julen

Powerbank

powerbank-i-julklapp-till-honom

Känslan när mobiltelefonens batteri dör är allt annat än rolig. En liten snygg powerbank bör därför ligga i var mans och kvinnas ficka eller väska. Den här tycker vi är snyggast på marknaden.

Köp här >>

Mysfilt

julklappstips mysig filt

Den här filten kommer du finna på väldigt många sidor runt om på julklappstipsen.nu. Det är därför att det förmodligen är den mysigaste filt du kan ge bort i julklapp.

Köp här >>

Vetekudden

vetekudde-julen-2016

Letar du gåva till mormor eller till din lillebror? Den här vetekudden passar bra att ge bort oavsett ålder och kön. Går både att värma och kyla. Köp ditt exemplar nu.

Köp här >>


— Glöm inte lucialinnet —

Inledningen på julen

Okej då advent är kanske det riktiga inledning men när vi kommit så långt som till lucia så är det svårt för någon att inte känna av att julen börjar nära sig med stormsteg. Det är trots allt bara 11 dagar kvar och många väljer även att skaffa de flesta julklappar runt lucia.

Just ordet lucia är som du kanske vet från det latinska språket och är en förlängning av “lux”. Kan du gissa vad namnet betyder? Chansa du på ljus så hade du rätt.

Enligt gammal tro så var lucia en farlig högtid då det ansågs att väldigt många farliga och övernaturliga makter inträffade då. Ett exempel på det är att djuren sades kunna tala en gång om året, på lucianatten. Förr i tiden så var vi också ute i bättre tid då lucia var en sorts firning att alla julförberedelser skulle vara klara då. Så är det ju inte precis idag eller hur?

  • Lucia inträffar alltid den 13 december.
  • Tänk till om du vill ha en luciakrona med levande ljus eller om du vill gå på en något säkrare modell med ljus som lyser med hjälp av batteri.
  • Lucia föddes på Sicilien och där är det en tradition att barn lämnar över mat till helgonet.

Luciakrona barn

Att vara lucia är främst en aktivitet för alla barn och då oftast i de lägre åldrarna i grundskolan. Om det är barnen som står för majoriteten av alla “lucior” där ute så är det även många företag och andra organisationer som väljer att göra den 13 december till något speciellt genom att utnämna sin alldeles egna lucia som ska få bära luciakronan.

Hoppas sidan har hjälp dig hitta vad du söker! Du har väl kollat in de hetaste julgåvorna 2023 på förstasidan. Där för du julklappstips i mängder som tar dig vidare till butiker där julklappar finnes. Lycka till i julklappsjakten!

Dela gärna sidan med dina vänner;
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email