Julgransmatta

Julgransmatta

julgransmattaSöker du efter en passande julgransmatta? Vi gillar julgranar oavsett om de är i plast eller kommer från skogen. Att ställa sin kära gran direkt på golvet är inte att rekommendera utan se till att skaffa er en stilig julgransmatta. Mattan som granen står på ger tillsammans med julgranskulorna och övrigt dekoration ett komplett intryck, som i sin tur ger alla som ser julgranen en härligt julig känsla.

Visst går det att ta en vanlig matta och kalla den för julgransmatta men en “riktig” sådan är rund och går vanligtvis i någon av färgerna: Röd, grön eller vit. Vill du ha något riktigt coolt och stämningshöjande så ta en extra titt på första tipsen, det är en matta som dessutom har 12 stycken LED-ljus, hur snygg som helst och med stor sannolikhet en storsäljare till julen 2023 så klipp till innan de tar slut.

Tips på mattor till granen 2023

Julgransmattor hos Partykungen

Julgransmatta 2019

I skrivande stund har butiken 6 olika julgransmattor att välja bland. Från 99 kronor upp till 399 kronor. Vilken av mattorna står din julgran på i år?

Plastad julgransmatta

Söker ni en lättskött och billig julgransmatta? Den här är plastad och kostar endast 99 kronor. Ett finfint val att sätta julgranen på helt enkelt.

Egen matta

egen-julgransmatta-2016

Känner du för att göra den egna unika julgransmatta? Då slår du till på en eller ett par meter av den här säckväven och sen är det bara att släppa lös din skapade sida.

Köp här >>

Bloomingville

grå matta julgranenDet här är den dyraste julgransmattan jag kunde hitta men om du tycker den är värt cirka 900 kronor ska du såklart slå till innan den säljer slut.

Köp här >>

Dots 100cm

vit matta dots 2015Ännu ett vitt alternativ för dig som trycker att färger till julgranen blir för mycket. Schysst design från märket “House Doctor”.

Köp här >>


Helvit

vit julgransmattaDen här mattan är vit som en nyfallen snöflinga och är en exklusiv lite dyrare julgransmatta som du får ge 465 kronor för. Hur snygg som helst va?

Köp här >>

LED-matta

julgransmatta med ljusFinns bara ett ord för den här julgransmattan och det är WOW! Snygg som få andra mattor att placera julgranen på så kolla in denna!

Köp här >>

Mountains

mant julgransmattaSnygga trianglar i svart på en annars ganska vit matta. Tillverkad i 100 bomull, som de flesta andra mattor till julgranen. Priset ligger på 439 kronor.

Köp här >>


Glöm inte heller

Värmefilt

Snacka om mysig filt och en julklapp som kommer göra vintermyset betydligt varmare. Passar att ge till både henne och honom.

Köp här >>

Tomtesäcken

tomtesack-2016-finaste

En julgran blir så mycket snyggare om det står en fin tomtesäck i anslutning till den, eller hur? Tänk noga igenom ditt val eftersom den förmodligen kommer hänga med många år.

Köp här >>

Tomteluva

paljerad-tomteluva

Det enklaste sättet att klä sig juligt är att ta på sig en tomteluva. Gör sig bra när det är dags för juldekorationerna eller när julklapparna ska delas ut den 24 december.

Köp här >>


Mattans funktion

Du kanske tänker att julgransmattan endast ska ligga där på golvet och se snygg ut? Javisst ska den vara fin men det är inte den enda funktionen mattan kan tänkas ha. Har du en plastgran så är barren inga problem, men du som har en vanlig gran vet att så småningom så kommer den börja barra. Mattan skyddar golvet mot barren och även om du skulle råka spilla vatten utanför när du vattnar julgranen så tar mattan smällen istället för golvet.

En julgran kan faktiskt väga en hel del, ja så mycket att julgransfoten lämnar avtryck på golvet där den stått i några veckor. Att få märken på golvet vill du säkert undvika? Julgransmattan skyddar mot märken så oroa dig inte över det efter du valt att skaffa en matta.

Inte bara för granen

Nog heter den julgransmatta, men du kan använda dessa fina runda mattor till mer än att ställa granen på. Att bygga upp små jullandskap är någon som är populärt, speciellt om det finns barn i huset. Dessa landskap kan infatta allt från gubbar “jultomtar” gjorda i lera till den klassiska pepparkakshuset. Allt du väljer ska ingå för att bygga upp den lilla “julstaden” platsar många gånger perfekt på just en julgransmatta. Ni kanske har någon gammal liggandes någonstans? Glöm inte att tvätta mattan innan ni använder den om “staden” ska infatta något ätbart.

Vidare så kan den juliga mattan även användas för att lägga alla julklappar på. Många väljer att lägga klapparna under julgranen och då hamnar de naturlig på julgransmattan.

Djur gillar julgransmattan

Finns det en katt eller en hund i huset? Då har du ännu en orsak till att fixa en julgransmatta eftersom djur fullständigt älskar att ligga på mattan och vila, det gjort i vilket fall min katt. Efter att han hade lekt klart med julgranskulorna så brukade han bli trött och slog sig ner rakt på mattan. Har ni en speciell hund eller kattfilt så placera den i närheten av julgransmattan får ni se vilken som föredras.

  • En julgransmatta är inte bara stilig den är även praktisk då den skyddar även mot märken i golvet.
  • Det är inte bara människor som gillar mattan utan det brukar bli djurens favoritplats över julen.
  • Varje år kommer nya julgransmattor ut på marknaden och den coolaste vi vet har LED-ljus invävt i själva mattan.

Hjälpte sidan dig att finna en julgransmatta? Då får du gärna dela sidan på något socialt nätverk så ännu fler kan hitta en fin matta att ställa plastgranen eller den livs levande julgranen på.

Vill du kolla in mer dekorationer till julen så missa inte att den finns en sådan sida också. Vill du slå till på en riktigt billig julgransmatta så kan du skaffa en från H&M för under tvåhundra kronor.

Dela gärna sidan med dina vänner;
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email