Plastgran

Plastgran

plastgran 2015 julklappstipsBor du i storstaden så är det inte fel att välja en plastgran för att skapa den rätta julkänslan. Det går väl inte att sticka under stol med att levande julgran är det som levererar maximal julstämning men finns inte möjligheten så är en gran i plast oändligt mycket bättre än ingen gran alls.

Förr om åren fanns det ytterst få plastgranar att välja på till julen men nu 2023 är utbudet i det närmaste enormt. Om du vill och har råd så kan du köpa en “fejkgran” för väldigt många tusenlappar. Granarna har även blivit mer verklighetstrogna och vid en snabb titt så kan det vara svårt att avgöra om granen är riktig eller om den är gjord av plast.

Julklappstips på fina granar i plast 2023

Lampgallerian

29 olika plastgranar att välja på i skrivande stund. Klicka in hos lampgallerian så ökar chanserna ni finner plastgran och annan julbelysningen.

Till butikens plastgranar >>

CDON (60 stycken)

Välj och vraka bland sortimentet av syntetiska julgranar hos nordens största varuhus, CDON. Just nu 60 olika granar att välj på i varierande prisklass.

Till butikens plastgranar >>

Plastgran som snöar

plastgran-som-snoar

Söker du en speciell plastgran till i år? Vad sägs om en som snöar? Årets coolaste som kommer bli en stor favorit hos mängder med barn runt om i landet. Inte nog med att den bara snöar, den spelar även julmusik. Finns i 2 storlekar och är en julgran som kommer gå åt väldigt snabbt.

210 cm

plastgran 2015 mellan
Klassisk plastgran som är ser verklig ut. 210 centimeter mäter den och med sina 95 cm i diameter är tar den inte så mycket plats. 825 kronor ger du för den här granen.

Köp här >>

Vit plast

plastgran vit
Trött på den gröna granen? Det fina med plastgranar är att du kan välja färg där vit är den som är mest populär efter den gröna. Snygg som få till riktigt bra pris!

Köp här >>

Toronto

plastgran dyr
Har du 5000 över att spendera på en gran? Då har du en riktigt fin rackare här som väntar på att bli din. Fira julen 2023 med högsta klass!  

Köp här >>


Mini julgran som är färdigpyntad

mini-plastgran-med-pynt

SLetar du efter en passande liten minigran att ha på skrivbordet, matbordet eller kanske på soffbordet? Den här är färdigpyntad och mäter ståtliga 21 centimeter. Ett bra val för dig som vill ha en plastgran, men orkar inte fixa med en större sådan.

Prenumeration i julklapp

Passa på att förlängd eller ge en ny prenumeration i julklapp. Mängder av tidningar så det finns någon för alla.

Tidningar julklappstips 2015

Några tips på julklappar

Fotmassage

Att sätta ner ett par kalla vinterfötter i den här är underbart! Måste upplevas för att förstå. Varför inte sitta och kolla på sin vackra plastgran 2023 samtidigt?

Köp här >>

Guldros

Rosen som kommer bli den mest effektfulla julklappen till han eller hon som varit guld värt för dig under året, och livet i stort. Eftertraktad som få andra tips här på sajten!

Köp här >>

Älskling

älskling

Är det till din partner du söker julklapp så är det här spelet mer eller mindre ett måste. Hur bra som helst och perfekta frågor ni kan ställa till varande under en mysig hemmakväll.

Köp här >>


Graverade produkter

Att ge bort graverade smycken, vinglas och andra lyxiga produkter kanske är de bästa julklapparna av de alla?!

banner-get-personal

Maximal stämning med gran

Har du firat jul utan gran något år? Visst var det något som inte stämde och det är lätt att inte den där riktiga julkänslan infinner sig. Jag vet många som brukar fira julen utomlands som sagt att det de saknade mest av allt var att ta in granen. Eller plocka fram nu när vi pratar plastgranar. Att granen har en speciell plats i våra julhjärtan är inte så konstig alls då det växer så mycket gran i våra svenska skogar. När det vankas jul så blir dessa granar allas favoritträd och finns inte möjlighet att själv åka ut och hugga en så spenderas väldigt många hundralappar på att köpa en från någon lycklig skogsägare som står och säljer på stan. Julen är en mysig tid men för många är det även en svår tid då det är svårt att få ekonomin att räcka till allt.

Om du slår till på en fin plastgran så kommer det första året vara ungefär lika dyrt som en vanlig gran. Men du får inte glömma bort att en vanlig gran måste du slänga ut efter julen då den helt enkelt dör. Om du valt den plastiga versionen julgran så kommer du kunna ha den länge, väldigt länge till och med för att inte säga resten av ditt liv. Är du rädd om din plastgran och inte sliter och slänger med den allt för mycket så kommer den ge dig en förhöjd julkänsla år efter år.

Enkelhet med plastgran

Visst är det enkelt att ha en plastgran? Du har den när tillhands om den står undanstoppad i någon garderob eller i förrådet. När du väl plockat fram din stiliga gran i plast så finns det en rad fördel mot den vanliga levande granen. Jaja visst finns det en och annan nackdel också men nu fokuserar vi inte på de.

  • En plastgran barrar inte likt en levande gran gör. Visst kan den skräpa ner en aning men det kommer aldrig i närheten mot den vanliga julgranen.
  • En gran i syntetiskt material behöver ingen omtanke i form av vattning eller klippningen. Julgranen står där och ser fin ut och du behöver inte göra det minst lilla för att den ska vara lika fin dag efter dag, år efter år.
  • Nu för tiden så är plastgranarna så fina att de lätt kan misstas för att vara levande vilket såklart bara är roligt för dig som väljer en sådan modell.

Snällt mot skogen

Jag har inga direkt siffror det stora antalet julgranar som hugga ner varje år för att vara fina ett par veckor. En sak är dock säker och det är att den summan är väldigt stor. För att räkna så kallade julgranstjuvar så ska de varje år sno cirka 600 000 julgranar. Ja du läst rätt, en hel del va? Du som väljer plastgranen istället skonar inte bara naturen utan du låter bli att reta upp tusentals skogsägare som varje år sliter sitt år tack vara att så många “tjuvar” är ute efter deras fina granar.

Slipp allergibesvär

Från en artikel på svd.se från 2007 så kan så många som 1 av 10 svenskar få snuva av julgranen. Orsaken till det är att de sporer av utomhusmögel kan börja frodas när julgranen kommer in i den varma inomhusluften.  2-4 procent beräknas vara allergiska mot detta mögel sen kan den levande julgranen ge andra besvär till astmatiker och de personer som är överkänsliga för doft (cirka 6% av Sveriges befolkning). Vad är då lösningen? Släng ut granen såklart och skaffa en plastgran! Svårare än så är det inte, läs alla fördelar ovan.

Jag hoppas att sidan gör så att du hittar den bästa plastgranen som har just de kriterierna som du efterfrågar till julen 2023.

Gå till julklappstipsen på startsidan >

Dela gärna sidan med dina vänner;
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email