Adventsljusstake

Adventsljusstakar 2020

Vår älskade adventsljusstake kan bestå av 4 stearinljus som tänds ett i taget med start den första advent. Ett annat alternativ då ordet advent och ljusstake kommer på tal är de stakar som står i fönstren och lyser med hjälp av ström. Många väljer att ha både två varianterna. De senaste åren har det hänt en hel del med dessa snygga adventsljusstakar, nu för tiden är har många säkra LED-ljus som dessutom drar mycket mindre ström än föregångarna med vanliga glödlampor.

Vill du ha en klassisk vit eller en mer modern med en udda design är ditt val. Här på sajten finns mer än julklappstips, du hittar även mängder av dekorationer för att få till en mysig julkänsla 2020. Vilken adventsljusstake här nedanför tycker du är finast?

Ljusstakar som lyser upp julen

Över 100 produkter

Inom kategorin julbelysning har anrika varuhuset Åhléns. Många stakar som går att handla till riktigt okej priser. En bra start när ni vill lysa upp julen.

Över 150 adventsljusstakar

Börja med ett besök hos Lampgallerian. Där finns nämligen över 150 stakar. Mycket att välja på från vårt en av våra mest klassiska juldekorationer med andra ord.

Exklusiv

Söker du efter den snyggaste adventsljusstaken 2020? Vi slår ett slag för denna! Den tidlösa designen dekoreras enkelt av mottagaren själv. Lite nötter, en frukt och en kotte räcker finfint.

Köp här >>

Mässingfärg

kopparstake-till-advent

Stilrent och klassiskt för dig som inte vill sväva ut för mycket men samtidigt ha ett väldigt elegant hem över advent. Just nu är det rea med 21% som passa på.

Köp här >>

11-ljus

11-ljus-advent

otroligt snygg och vår favorit med 11-ljus. Håller du med? Den blir din för 399 kronor vilken vi också tycker är kalasbra för att förgylla advent 2020.

Köp här >>


Design House

light-nordic-adventsljusstake-julklappstipen

Ljusstaken som går att vrida lite hur du vill både praktisk, i och med att den går att vinkla ihop, och grymt snygg då designen är väl utförd. En favorit här, vad tycker du?

Köp här >>

Ljusstake Uddebo

Föredrar du 5 ljus så är den här klassiska ljusstaken med namnet Uddebo ett hett alternativ till advent 2020. Priset är i mellanklass med sina 589 kronor.

Köp här >>

7-ljus

rak-adventsljusstake-vit

 Rak adventsljusstake i trä med 7 ljus. Detaljer i koppar och sladdlängden är 170 cm. Ett fint val tycker vi. Vad säger du?

Köp här >>


PR Home

Inte den där klassiska ljusstaken men ett väldigt coolt alternativ va? Finns i hela fem olika utföranden och priset landar på 1499 kronor. Tänk på att ljuskällan ej ingår.

Köp här >>

Tennstake

adventsljusstake-i-tenn

Du som gillar tenn och har rejält med pengar över ska kolla närmare på den här exklusiva adventsljusstaken som kostar hela 2890 kronor. Slå ut det på 50 kommande åren blir priset okej.

Köp här >>

Tangle

stake-i-guld-till-advent-2016

 Man kan nästan tro det här är en luciakrona med så är icke fallet. Gjord i mässing och ett val för det moderna hemmet där du vill ha en ljusstake på bordet.

Köp här >>


3 av våra främst julklappstips

Fleecefilt

Hur mysigt är det inte att få mysa ner sig i soffan med sin egna filt i fleece? Få ett namn på maximalt 12 tecken broderat på någon av de här sköna filtarna.

Köp här >>

Gulddoppad ros

Guld är bland det finaste du kan ge. Ja rosor är väl också fint. Varför inte ge bägge två? En riktigt ros som är doppad i äkta guld på 24 karat blir er för tusen kronor.

Köp här >>

Fotopussel

Pusslet på 540 bitar är säkert med på 20 olika sidor på julklappstipsen. Det är också en av de klappar vi håller allra kärast. Priset är bra och överraskningsfaktorn är maximal.

Köp här >>


Konstsmide

adventsljusstake konstsmide 2015 Märket Konstsmide är marknadsledande när det kommer till adventsljusstakar. Den här är klassisk och kostar 299 kronor, ett bra val 2020!

Köp här >>

Mässing

mässing adventKanske den snyggaste av de alla? Guldfärg och polerad mässing gör att den här adventsljusstaken drar blickarna till sig. Längden är 32 centimeter.

Köp här >>

RAW Candle

Ännu ett alternativ för er som söker något nytt till advent 2020. Två olika storlekar att välja bland, den mindre kostar tusen medans den större går på två tusen.

Köp här >>

Fann du ingen ljusstake till advent?

Lys upp varje fönster

Ljus och jul hör ihop, det har jag vart inne på många gånger. En stilig adventsljusstake och tillsammans med adventsstjärnan som uppgift att lysa upp fönstret. De är inte bara snyggt från insidan av ditt hem det är även den juldekoration som du visar upp för alla som går utanför och tittar in mot ditt fönster. När första advent börjar närma sig så kan du även se en markant skillnad av ljusprydnader i var och vartannat fönster eller hur?

Om du nu bestämmer dig för att skaffa flera adventsljusstakar så är det bra att bestämma om du ska ha liknande modeller i alla fönster eller om de ska variera. Alla har sin personliga smak och när det kommer till ljusstakar så måste du även här gå på vad du tycker om. Det är ju trots allt ditt hem och det är du som ska trivas där. Vanligast är att ha liknade modeller i varje fönster men känner du att det blir aning tråkigt och stelt är det bara att gå “från normen” och dekorera med olika modeller.

Levande adventsljusstakar

Ska du ha en adventsljusstake med levande ljus 2020? Att tända ett i taget med start den första advent är en långvarig tradition här i Sverige. Om du nu mot förmodan inte skulle vilja ha en vanlig stake så går det även utmärkt att ta fyra helt vanliga ljus. Utgifter på alla julklappar kan vara nog så tung att bära under julen så många väljer att spara in lite pengar på julpynt såsom en adventsljusstake.

Om du väljer att göra din egen stake till advent så kom ihåg att göra den brandsäker. Julen är tyvärr inte bara en mysig högtid, december är en av de månader där flest bränder startar från alla ljus som tänds. Sätt alltid säkerheten framför design! Att anta att du aldrig kommer att glömma släcka ljusstaken är inte bra, även den med bäst minne kan få ett hjärnsläpp och helt glömma bort ibland.

  • Adventsstake kan både vara ansedd för att stå i fönster med LED-lampor, eller som 4 livs levande ljus där du tänder ett åt gången med start den första advent.
  • Om du väljer att göra din egen adventsljusstake var extra uppmärksam så att du gör så att eventuellt kvarglömde ljus inte gör att staken fattar eld.
  • Det har kommit många nya designar senaste åren och varje år kommer allt fler. Väljer du en klassisk röd och vit eller går du på en mer modern?

Här kan du läsa mer om historian om adventsljusstaken >

Dela gärna sidan med dina vänner;
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email