Adventsljusstake

Adventsljusstakar 2017

Vår älskade adventsljusstake kan bestå av 4 stearinljus som tänds ett i taget med start den första advent. Ett annat alternativ då ordet advent och ljusstake kommer på tal är de stakar som står i fönstren och lyser med hjälp av ström. Många väljer att ha både två varianterna. De senaste åren har det hänt en hel del med dessa snygga adventsljusstakar, nu för tiden är har många säkra LED-ljus som dessutom drar mycket mindre ström än föregångarna med vanliga glödlampor.

Vill du ha en klassisk vit eller en mer modern med en udda design är ditt val. Här på sajten finns mer än julklappstips, du hittar även mängder av dekorationer för att få till en mysig julkänsla 2017. Vilken adventsljusstake här nedanför tycker du är finast?

Ljusstakar som lyser upp julen

Exklusiv

Söker du efter den snyggaste adventsljusstaken 2017? Vi slår ett slag för denna! Den tidlösa designen dekoreras enkelt av mottagaren själv. Lite nötter, en frukt och en kotte räcker finfint.

Köp här >>

Mässingfärg

kopparstake-till-advent

Stilrent och klassiskt för dig som inte vill sväva ut för mycket men samtidigt ha ett väldigt elegant hem över advent. Just nu är det rea med 21% som passa på.

Köp här >>

11-ljus

11-ljus-advent

otroligt snygg och vår favorit med 11-ljus. Håller du med? Den blir din för 399 kronor vilken vi också tycker är kalasbra för att förgylla advent 2017.

Köp här >>


Design House

light-nordic-adventsljusstake-julklappstipen

Ljusstaken som går att vrida lite hur du vill både praktisk, i och med att den går att vinkla ihop, och grymt snygg då designen är väl utförd. En favorit här, vad tycker du?

Köp här >>

Ljusstake Sanna

ljusstake-klassisk-till-advent-2016

Föredrar du 7 ljus så är den här klassiska ljusstaken med namnet Sanna ett hett alternativ till advent 2017. Priset är i mellanklass, eller till och med lågt. 349 kronor.

Köp här >>

7-ljus

rak-adventsljusstake-vit

 Rak adventsljusstake i trä med 7 ljus. Detaljer i koppar och sladdlängden är 170 cm. Ett fint val tycker vi. Vad säger du?

Köp här >>


Star Trading

adventsljusstake-2016-hal

Söker du en adventsljusstake i lackat trä och med höjden 27 cm och bredden 30 cm så är det denna du ska kolla in. Finns i röd eller vit. 

Köp här >>

Tennstake

adventsljusstake-i-tenn

Du som gillar tenn och har rejält med pengar över ska kolla närmare på den här exklusiva adventsljusstaken som kostar hela 2890 kronor. Slå ut det på 50 kommande åren blir priset okej.

Köp här >>

Tangle

stake-i-guld-till-advent-2016

 Man kan nästan tro det här är en luciakrona med så är icke fallet. Gjord i mässing och ett val för det moderna hemmet där du vill ha en ljusstake på bordet.

Köp här >>


Vår favorit just nu

Den här adventsljusstaken är designat av Ernst Kirchsteiger och är väl bara så otroligt snygg? Stilren med udda. Den passar in bland de flesta stilar och vill du ha något modernt ska du kolla in den.

ernst-adventsljusstake-min

Konstsmide

adventsljusstake konstsmide 2015 Märket Konstsmide är marknadsledande när det kommer till adventsljusstakar. Den här är klassisk och kostar 299 kronor, ett bra val 2017!

Köp här >>

SMD

adventsljusstake vitDesign från märket SMD är en lite dyrare stake som kostar 795 kronor men designern Stina Sandwall har verkligen lyckats här eller vad tycker du?

Köp här >>

Iittala
gjutjärn advenstsljusstake

Du som söker en ljusstake i stilren design och i gjutjärn kanske vill välja den här? Tyngd från populära märket iittala passar perfekt på köksbordet.

Köp här >>


7-arm

sjuarmad-adventsljusstake

Vill du ha en hög ljusstake till advent 2017 så mäter denna hela 77,5 cm. Vit stake med små gulliga rosetter runt varje ljus. Romantiska valet tycker vi!

Köp här >>

Amour

stake-1

Fem stycken ljus med en dekoration beståendes av en ängel, lite växter och två fåglar. Du som gillar mörka ljusstakar kanske kommer välja den här?

Köp här >>

Birdy

bright-adventsljusstek-till-2016

Med små dekorationer av mässing så sticker den här adventsljusstaken ut, inte minst på den lilla fågeln som sitter på vänster sida. 599 kostar den.

Köp här >>


Mässing

mässing adventKanske den snyggaste av de alla? Guldfärg och polerad mässing gör att den här adventsljusstaken drar blickarna till sig. Längden är 32 centimeter.

Köp här >>

Batteriljus

4 pack ljus till advent

Du som söker 4 maximalt säkra ljus på batterier ska kolla de här LED-ljusen som har en brinntid på 120 timmar styck. Styrs enkelt med fjärrkontroll.

Köp här >>

Bodil

bodil Bodil heter den här adventsljusstaken och den har röda bollar som ger den en udda design. Priset landar på 319 kronor. Kolla övriga utbudet här också!

Köp här >>


Snowflake

snowflake-adventstake

Denna dekorativa adventsljusstake är i betong och har snöflingor på sig för att plocka fram den där härliga vinterkänslan. Passar perfekt för dig som vill ha staken framme i flera månader.

Köp här >>

Batteriljus

rak-adventsljusstake-till-2016

Gillar du den här raka ljusstaken men är trött på färgen röd? Kan lätt bli lite väl mycket rött under julen men det är inget problem här eftersom den finns i 7 olika färger! 

Köp här >>

Trull

trul-ljusstake

Udda modell som mycket väl kan tilltala det moderna hemmet som vill ha något nytt till advent 2017. Bredden är 58 cm så se till att ha ett så långt fönsterbräde att ställa den på.

Köp här >>


Fann du ingen ljusstake till advent?

Lys upp varje fönster

Ljus och jul hör ihop, det har jag vart inne på många gånger. En stilig adventsljusstake och tillsammans med adventsstjärnan som uppgift att lysa upp fönstret. De är inte bara snyggt från insidan av ditt hem det är även den juldekoration som du visar upp för alla som går utanför och tittar in mot ditt fönster. När första advent börjar närma sig så kan du även se en markant skillnad av ljusprydnader i var och vartannat fönster eller hur?

Om du nu bestämmer dig för att skaffa flera adventsljusstakar så är det bra att bestämma om du ska ha liknande modeller i alla fönster eller om de ska variera. Alla har sin personliga smak och när det kommer till ljusstakar så måste du även här gå på vad du tycker om. Det är ju trots allt ditt hem och det är du som ska trivas där. Vanligast är att ha liknade modeller i varje fönster men känner du att det blir aning tråkigt och stelt är det bara att gå ”från normen” och dekorera med olika modeller.

Levande adventsljusstakar

Ska du ha en adventsljusstake med levande ljus 2017? Att tända ett i taget med start den första advent är en långvarig tradition här i Sverige. Om du nu mot förmodan inte skulle vilja ha en vanlig stake så går det även utmärkt att ta fyra helt vanliga ljus. Utgifter på alla julklappar kan vara nog så tung att bära under julen så många väljer att spara in lite pengar på julpynt såsom en adventsljusstake.

Om du väljer att göra din egen stake till advent så kom ihåg att göra den brandsäker. Julen är tyvärr inte bara en mysig högtid, december är en av de månader där flest bränder startar från alla ljus som tänds. Sätt alltid säkerheten framför design! Att anta att du aldrig kommer att glömma släcka ljusstaken är inte bra, även den med bäst minne kan få ett hjärnsläpp och helt glömma bort ibland.

  • Adventsstake kan både vara ansedd för att stå i fönster med LED-lampor, eller som 4 livs levande ljus där du tänder ett åt gången med start den första advent.
  • Om du väljer att göra din egen adventsljusstake var extra uppmärksam så att du gör så att eventuellt kvarglömde ljus inte gör att staken fattar eld.
  • Det har kommit många nya designar senaste åren och varje år kommer allt fler. Väljer du en klassisk röd och vit eller går du på en mer modern?

Här kan du läsa mer om historian om adventsljusstaken >