Adventskalender

Adventskalender

Alla minns vi någon adventskalender som satt sig extra djupt in i minnet. Dessa kalendrar gör sig bäst desto större antal de är, och desto fler områden de täcker in. En personlig favorit var den som dolde en god chokladbit bakom varje lucka. Bara tanken på att få frossa i sig den där smarriga biten gjorde att det gick betydligt lättare att ta sig ur sängen mellan den 1-24 december varje år. Advent infaller under en månad som många skulle beskriva som kall, regnig och mörk. I stora delar av Sverige har inte snön hunnit lägga sig än och temperaturerna kan pendla rejält. Då passar det utmärkt att pigga upp perioden med spännande adventskalendrar!

Nu för tiden så finns det julkalendrar, som är ett annat ord, med så mycket annat än bara choklad. Några få exempel är de goda/ätbara kalendrarna innehåller gelébönor, kaffe, lakrits, te eller godis av diverse sorter. Som sagt, slå hellre till på för många än för få till både vuxna och barn. Vilka väljer ni till advent 2018?

Tips på kalendrar 2018

Star Wars

En riktig dyrgrip men vad gör det när det finns 24 miniprylar i form av figurer, rymdskepp, fordon och en hel del annat från Star Wars bakom luckorna.

Köp här >>

Mumin

Dom fnissar och fnattar med små hattifnattar. Här handlar det såklart om Mumin, och ett helt hus tar form. En rolig kalender som passar de yngre barnen. Just nu rea med 20% dessutom!

Köp här >>

Huskalender

hus advent smarta saker

Stiligt hus med LED-lampor och såklart med 24 små lådor och en större till själva höjdpunkten, julafton! Drivs med batterier så du kan sätta den var som helst.

Köp här >>

 

Te-kalendern

Den omåttligt populära kalendern som innehåller 24 sorters ekologiska teer är tillbaka i 2018 års upplaga! En tidig julklapp till alla som älskar att prova nya tesorter. Klipp till på ett exemplar redan idag.

Köp här >>

Pixi

Med 24 småböcker för hela familjen så kan nog kalendern från pixi anses vara en av de som kommer sälja allra bäst i år. En klassiker som fungerar, år efter år.

Köp här >>

My Little Pony

Små hästar är det svårt att motstå, inte sant? Här har du en favoritkalender till alla som My Little Pony. 99 kronor gör den till en given kalender i årets samling va?

Köp här >>

Pippi Långstrump

pippi-langstrump-adventskalender

Söker du en lite dyrare kalender till advent 2018 och vill att barnet ska få en liten leksaksfigur i varje lucka? Den här kommer bli en storsäljare så passa på nu innan de säljer slut.

Köp här >>

Kaffekalender

En adventskalender med kaffe, finns det? Javisst gör det så och den är valet som kommer förgylla hela advent för alla som älskar kaffe. Risk för slutförsäljning så var ute i god tid om ni vill ha era exemplar för 2018!

Köp här >>

UEFA

Okej håll i hatten för här kommer den grymmaste adventskalendern till alla de barn som älskar fotboll! Totalt finns det 120 stycken fotbollskort, varav några är exklusiva för kalendern!

Köp här >>

 

Minions

Det är svårt att inte tycka om dessa små gula figurer som kallas minions. Är barnet förtjust i dessa så är givetvis deras adventskalender given i samlingen till 2018.

Köp här >>

Vingummi

Inte vilket vingummi som helst döljer sig i dessa lådor! Wally & Whiz är valet för finsmakarna. Dansk kvalité när den är som bäst. En smarrigare advent för vuxna och barn.

Köp här >>

Brio 2017

En spännande leksak bakom varje lucka bör göra alla ungar väldigt glada, hela långa advent. Slå till nu så ni är säkra på att få ett exemplar innan de  säljer slut. 

Köp här >>

 

 

Många av kalendrarna kommer tyvärr sälja slut väldigt tidigt, i och med en extremt stor efterfråga. Ett tips är att skaffa de ni vill ha i god tid.

NHL

Personligen så älskar jag titta på ishockey så denna NHL julkalender är en favorit. Bakom luckorna gömmer sig olika delar som till slut bildar en hel skridskobana. Från 5 år och uppåt.

Köp här >>

NUTE 2017

Ev av de snyggaste teadventskalender vi sett är denna från Nute. Inuti en liten låda finns en tepåse. Teerna är ett urval från de finaste sorterna, och alla är ekologiska.

Köp här >>

Pysselset

Har ni lust att tillverka en egen julkalender? Då är detta pysselset för 143 kronor allt ni behöver. Roligt för barnen att göra lagom till första advent.

Köp här >>

Adventskalendr X-Wing Fighter

En av årets lyxigaste kalender till alla fans av Star Wars, stora som små. Ja inte för små då eftersom denna modell rekommenderas från 14 år. För 779 kronor så kommer du göra dig eller någon nära oerhört glad.

Träkalender

adventskalender i trä

Ett träd (julgran) i trä som du bestämmer vad luckorna som har en diameter på 5 cm ska innehåll. Kommer säkerligen bli en storslagen succé! 

Köp här >>

Playmobil

playmobil-jul-pa-garden-kalender

Just nu finns det 6 olika kalendrar från otroligt omtyckta Playmobil. Den på bilden kanske passar bäst av alla, den heter ”Jul på gården”. Valet för dig som tycker det är okej att lägga cirka 250 kronor på en adventskalender.

Köp här >>

Rituals

En liten ritual var dag gör väntan på julen så mycket trevligare. Adventskalendern från Rituals innehåller lite smått och gott och är ett ypperligt val till de äldre barnen eller till vuxna.

Köp här >>

 

The Body Shop

Du ser dom prydligt uppställda i skyltfönstren hos alla Body Shop butiker. Tre adventskalendrar fyllda av till bredden med skönhet från denna omtyckta butik. Prisklasserna är: 1195 kronor, 795 kronor och 495 kronor. Perfekt tycker vi då någon av dem passar de flesta plånböcker. En klassiker när det kommer till att ge frun eller flickvännen en fin kalender.

Missa inte att klicka in på sidan med adventskalendrar för vuxna.

Kaffekapslar

Kapslar som bjuder på smaker från jordens alla hörn för att ge en så komplett kaffeupplevelse som möjligt. Hälften är dessutom ekologiska. 299 kronor känns skapligt billigt faktiskt.

Köp här >>

Royal Ice

royal-skateing-kalender

Visst är skidskor roligt och letar du något passande till barnet som gillar just att åka skidskor så ska du kolla närmare på denna som heter ”Royal Ice Skating”.

Köp här >>

Tvålar

Hur klingar 12 tvålar och 12 badpärlor? Väldigt bra tycker vi och gör därför tipset till en kommande storsäljare till advent 2018. 239 kronor är som hittat, klipp till om det finns någon kvar.

Köp här >>


Kalender för nedräkning

kalender-for-nedrakning-till-julen-2016

Söker du efter en nedräkningskalender till julen 2018 så kanske detta kan vara något? Personlig med några eget valda foton samt 24 klistermärken. Roligt för de minst och är helt klart att lägga till i högen med adventskalendrar då den endast kostar 99 kronor.

 

Tomteverkstad

För de allra minsta så kommer det bli en häftig upplevelse att bygga upp denna tomteverkstad. Bakom luckorna döljer sig allt som behövs för en komplett verkstad lagom till julafton. Rekommendera från 4 år. Kolla även in de andra varianterna från Playmobil som är: Hemlig skattö, ridanläggning eller team-verkstad.

Olika sorts kalendrar

För 10-15 år sedan så var majoriteten av adventskalendrarna vanliga platta i papper, som endast bestod av en rebus eller en bild. Ja självklart var den traditionella chokladkalendern en av få som hade något överhuvudtaget bakom lyckan. Det har dock hänt en hel del och år 2018 kan vi hitta det mesta i dessa älskade adventskalendrar. Som du sett på alla tips här ovanför så kan allt från gelébönor till smink dölja sig där bakom luckan.

Chokladkalender

Den klassiska och ohotade ettan bland alla är en chokladkalender. Den innehåller en chokladbit som får mängder av barn att välja starta dagen på ett smarrigt sätt. Du som vill handla din kalender online så är det tyvärr svårt att hitta ett bra utbud när det kommer till chokladkalendrar så jag rekommenderar att du istället kollar i matbutik för att hitta någon passande.

Om ni gillar att pyssla så är det inte så värst svårt att göra sin egen adventskalender med valfritt innehåll. Vad sägs om att göra en blandad kalender med choklad, vanligt godis och kanske någon pryl? Det fina med att göra en egen är att ni bestämmer helt och hållet innehållet. Visst är chokladbiten inte alls så stor och det blir svårt att hinna tröttna på choklad på bara 24 dagar men i alla fall.

Välj noga till advent

Som du märker så finns ett stort antal att välja på och om ni inte väljer med omsorg så kan det bli en dyr historia. När adventskalendrarna har utvecklas och erbjuder luckor som levererar mer än en bild så blir de också dyrare. Det är vanligt att en legokalender kan kosta uppåt 300 kronor eller så.

Det är dock de dyra varianterna som sticker ut och är de som får barnen att fullständigt hoppa ur sängen på morgon för att äntligen få öppna en ny lucka.

Julen är en dyr högtid på grund av alla julklappar och annat som ska handlas. En idé är att låta era barn få en dyr kalender och sedan ett antal billigare. Många av adventskalendrarna är fortfarande helt gratis så håll utkik i affärer, både fysiska butik och i alla shoppar online.

Luckor varje dag

En riktigt rolig adventskalender är som en enda lång julklapp. På sätt och viss så är den lilla grej som varje lucka innehåller en slags julklapp eller hur? Som barn var december månad den bästa, mycket tag vara alla spännande små presenter som månaden bjöd på. Advent och lucia var uppladdningen till den stora dagen, julafton. Att samla på sig ett härligt gäng med adventskalendrar och vänta in den först advent som alltid är startskottet för att få öppna första luckan.

  • Välj ut ett antal adventskalendrar som ni tror era barn kommer uppskatta mest av allt.
  • Nu för tiden så finns det mesta bakom luckorna som smink, lego eller te.
  • Som vanligt när det kommer till advent så ska alla ha liknande produkter ungefär samtidigt så handla adventskalender i god tid så ni får de som önskas.
  • Det finns även adventskalendrar till vuxna som till exempel den med hudvård som du ser bland tipsen.

Adventskalender för vuxna

När 9 av 10 tänker på en adventskalender så tror vi att det bara är till för barn. Det är helt fel även fast de i grund och botten är utformade till barn så finns en hel del som endast riktar sig till vuxna. Ett av de bästa exempel är ”The Whisky Advent Calender” där varje liten present är en 3 cl whisky av varierande sort. Om ni tyckte att kalendrarna med lego eller smink var dyra så går det ganska många sådana på en whiskykalender som kostar närmare 2000 kronor. Vill du kolla närmare på den kan du gör det här.

Jultradition från 1957

1957 var året som adventskalendern såg sitt ljus för första gången. Då sändes den endast i radio för att 3 år senare gå över till Sveriges television. Det gick under ett antal år att följa samma adventskalender i både tv eller radio då långt ifrån alla hushåll hade tv på den tiden. Först 1972, alltså 15 år efter den första adventskalendern, så bestämdes det att det skulle sändas en för tv och en annan för radio.

Oavsett vad årets adventskalender bli så är en sak säker och det är att den kommer bli en riktigt snackis. Det spelar ingen roll om du tittar på den eller inte det är svårt att undgå vad den handlar om då både tv, tidningar och förmodligen många av dina vänner kommer prata om handlingen för i år. Vem minns inte klassiska julkalendrar som Sunes jul eller teskedsgumman?

Tiden att kolla i regel väldigt tidigt på morgon så att barnen hinner till skolan strax efter 08.00. Om ni känner att det blir stressigt på morgonen så går en repris runt 18.00 på kvällarna eller ännu bättre på svt play där ni kan kika på den när ni känner att tid finns.

Kalender med ekologiska teer

Förra året så upptäckte vi en adventskalender som verkligen stack ut från mängden. Att bli överöst med en kopp rykande te är vi få som säger nej till. Te gör sig även som bäst under en grå och kall årstid, som vi ofta upplever i början av december innan snön har hunnit lägga sig som ett vitt täcke. Advent är en mysig tid och genom att skaffa en tekalender så kommer perioden garanterat kännas ännu mysigare. Oavsett storlek på budget så kan du finna dessa adventskalendrar som kostar från cirka 50 kronor upp till några hundralappar.

Nytt erbjudande varje dag

Okej den här sidan handlar om adventskalendrar du kan ta och känna på. Det finns dock en mängd adventskalendrar på nätet. Mer eller mindre varje butik har något sorts erbjudande som är extra bra varje dag. Du hittar den speciella produkten genom att klicka på luckan för dagen. Personligen så älskar jag den här typen adventskalendrar då erbjudandena som butiker framhäver brukar vara riktigt bra och kan dessutom fungera som ett julklappstips. Vem vill inte köpa julklappar på rea? Jag brukar ta som vana att surfa runt på mina favoritbutiker varje dag får att se om det går att göra ett riktigt kapp i deras adventskalender. Det gäller dock att vara med på den speciella dagen då vissa butiker online endast har erbjudandet under en dag. Andra har det för hela veckan och ett fåtal har rabatterna under hela advent.

Hoppas information hjälpte dig till att hitta en passande adventskalender för 2018! På tal om advent, kolla sidan med information om adventsljusstakar när du ändå är på gång.

Lust att tipsa dina vänner om sidan? Vi uppskattar alla klick vi får, tusen tack!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone